Menu


TUOTTEET

Poistoilman Lämmöntalteenotto

POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO

Makkosen Pumppu ja Paneli toimittaa ja asentaa lämmön talteenottojärjestelmät Imatralla ja Lappeenrannassa, sekä lähialueilla. LTO-järjestelmä soveltuu erinomaisesti isompiin kiinteistöihin, kuten kerrostaloihin. Toimitamme ja asennamme lisäksi myös maalämpöjärjestelmät! Maalämmön ja poistoilman lämmön talteenottojärjestelmän yhdistelmä on erittäin kustannustehokas lämmitysratkaisu etenkin kerrostaloissa.

LTO – LÄMMÖN TALTEENOTTO: TOIMINTAPERIAATE

Ilmanvaihdon lämmön talteenotossa hyödynnetään järjestelmää, joka kuljettaa poistoilman sisältämän lämpöenergian takaisin rakennuksen lämmitykseen. Varsinainen lämmön talteenotto tapahtuu siihen suunnitellulla laitteella, josta käytetään usein lyhennettä LTO-laite tai -kone. Laite asennetaan yleensä joko katolle tai ilmanvaihdon kokoomakammioon. Ennen rakennuksesta poistumista lämmin ilma virtaa laitteen läpi, ja se saadaan näin hyödynnettyä. Lämmön talteenotto perustuu koneen sisällä sijaitsevaan, nesteen avulla toimivaan lämmönsiirtimeen. LTO-järjestelmän ansiosta ilmanvaihdon aiheuttama lämpöhävikki vähenee huomattavasti!

SÄÄSTÖÄ LÄMMITYSKUSTANNUKSIIN

Lämmön talteenotolla syntyy huomattavaa säästöä suurten kiinteistöjen lämmityskustannuksiin ja erityisen hyvin kustannusten putoaminen korostuu esimerkiksi kerrostaloissa. Uudemmissa kerrostaloista LTO-järjestelmä löytyy aikalailla poikkeuksetta, sillä siihen on alettu panostaa enemmän 2000-luvun aikana. Vanhoista kerrostaloista lämmön talteenottojärjestelmä kuitenkin usein puuttuu, mutta myös niihin se voidaan asentaa jälkeenpäin.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous LTO-järjestelmästä asennuksineen!


Kuvahaun tulos haulle nibe

Poistoilma LTO

Poistoilmamoduuli
-FLM poistoilmamoduli, siirtää talteen otetun 
  energian maalämpöpumpun keruupiiriin

 

Poistoilma LTO